Eiranrannan kiveen kirjoitetut rakkaudentunnustukset

Ursiini2Onko Helsingin keskustassa vielä luonnontilaisia rantakallioita? Eipä juuri. Lähes kaikki rannat on rakennettu, pengerretty tai varastettu mereltä eli täytetty. Muutama rantakallio kuitenkin löytyy. Yksi niistä on Eiran huvilakaupunginosan kohdalla, Merenkulkijoiden muistoksi palavan ikuisen tulen luona olevat kalliot.

Eiranranta

Kallioiden pinnassa on vanhoja, kallioon hakattuja rakkaudentunnustuksia, Eiranrannan graffitit. Vanhimmat niistä on 1800-luvulta, koristeellisella kaunokirjoituksella kirjoitettuja. Myös sydämiä ja muita tarpeellisia symboleita löytyy. Ehkä sinne voisi kaivertaa omankin, tarkkuushakkaamiseen saattaisi mennä tunti jos toinenkin.

Ursini1

Nämä kallioonraaputetut kirjoitukset ovat aikansa graffitteja, hieman pysyvämpi tosin kuin nykyiset. Graffitti sana tulee alkujaan italian kielisestä sanasta raaputtaa. Ensimmäisiä graffitteja on kiveen kirjoitettu Italian Pompejissa ennen vuotta 79 jKr. http://www.ancient.eu.com/article/467/. Nämä Eiran kallioiden graffitit on suora pohjoinen sovellus samasta teemasta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s