Reservaatti siirretyille rakennuksille

Kaupunki muuttuu. Uusia rakennuksia rakennetaan paitsi tyhjille tonteille niin vanhojen rakennuksien paikoille. Vanhoja rakennuksia puretaan uusien, suurempien ja nykyaikaisempien rakennusten tieltä. Puukaupungit muuttuvat kivikaupungeiksi.

Helsinki on tosin ollut aina luonteeltaan kivikaupunki. Silti Helsingissäkin on rakennettu paljon myös puusta, lähinnä hirsirunkoisia lautaverhoiltuja yksikerroksisia kaupunkitaloja kaupungin laitamille ja kaksikerroksisia vapaa-ajan huviloita kaupungin ulkopuolelle. Näitä rakennuksia on edelleen muutamia jäljellä. 

Hirret ovat kuin legopalikoita. Niitä voi koota yhä uudelleen. Hirsirakennusten uudelleenpystytys on perinteen mukaista. Arvokasta työstettyä rakennusmateriaalia ei ole haluttu hukata vaan hirsiä on käytetty muokattuina joko alkuperäisen rakennuksen toisinnoissa toiseen paikkaan tai täysin erityyppisissä rakennuksissa. 

Helsingissä on kolme aluetta, joihin on tarkoituksella siirretty vanhoja puuverhoiltuja hirsirakennuksia viime vuosikymmeninä.    Kuva

Helsingissä on kolme aluetta, joihin on johdonmukaisesti siirretty vanhoja puuverhoiltuja hirsirakennuksia viime vuosikymmeninä.     

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s