Erottajan kolme laatikkoa

Kuva

Ruotsalaisen teatterin eteen, Erottajan puolelle on tehty aurinkoterassi ja mukavan yksinkertainen paviljonkirakennus, joka ei ole nykymuodista poiketen kontti. Tähän rakennukseen on mahdutettu myös kaikki terassin tärkeät oheistilat kuten jätehuolto ja wc-tilat.

Kuva

Vieressä on väliaikainen, tahallisen piittaamaton ja röyhkeän omavaltainen Aalto yliopiston opiskelijoiden lopputyönäyttelyn kontti. Sekin toimii lyhytikäisyyden ja sisällön kannattelemana entisellä bussien kääntöpysäkillä. Konttista voi todeta vain että ruma ja punainen.Kuva

Erottajan vanhin paviljonki taas on tarkoitettu pysyväksi. Rakennus ei ole nykyisin aivan parhaassa kuosissaan, vaikka alkuperäiset materiaalit ovat ensiluokkaisia, kuparia, graniittia, pronssia. Alun perin väestönsuojan (!) lasinen ja keveä sisäänkäyntirakennus rakennettiin vuonna 1951 nykyiseen hahmoonsa. Se on arkkitehti Alvar Aallon ensimmäinen julkinen rakennus Helsingissä ja tavallaan se on myös Mannerheimintien pääte, kovin pieni tosin. Aalto oli ajatellut kilpailuvaiheessa paviljongin yhteyteen myös korkeaa patsasta, erään tarinan mukaan talvisodan muistomerkkiä. Tätä tietoa en tosin saanut varmistettua. Nykyisin paviljonki palvelee pysäköintitilojen sisäänkäyntinä keskellä Erottajan risteystä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s